23.02.2016 11:45

Център за почасови социални услуги ще заработи във Велико Търново

Център за почасово предоставяне на социални услуги ще заработи във Велико Търново от 1 юни, обяви на пресконференция директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. Това става възможно благодарение на одобрения проект на Общината, който се финансира по процедура „Независим живот” към оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020”. Стойността му надхвърля 499 000 лева.
40 лични асистенти и 14 домашни помощници ще помагат на хората в неравностойно положение в домашна среда или за социалното им включване в общността. Бъдещите потребители на новия център ще получат равен достъп до здравни, социални и други услуги. Работата с всеки един от хората ще бъде в зависимост от индивидуалната му оценка.
Чрез Центъра за почасово предоставяне на социални услуги в домашна среда или за социално включване на общността, Община Велико Търново обогатява комплекса от предоставяните социални услуги. С хората в неравностойно положение ще работят психолог, медицинско лице, социален работник, а цялостната координация ще е отговорност на управителя.
Вече е обявен конкурсът за длъжностите управител и социален работник. Приемането на документи ще продължи до 23 март включително заявленията за участие и декларациите могат да бъдат получени в сградата на Общината или да бъдат изтеглени от специализираната секция на социални дейности. Подаването им става в Центъра за информация и обслужване на гражданите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.