23.02.2016 12:45

Кметът Даниел Панов участва в избора на ново ръководство на Националното сдружение на общините

Кметът на Велико Търново Даниел Панов участва в избора на ново ръководство на Националното сдружение на общините в Република България. До края на днешния ден Общото събрание на организацията ще определи новите членове на Управителния и Контролния съвет.
Заседанието продължава и през утрешния 24 февруари. Тогава ще бъдат издигнати и обсъдени кандидатурите за председатели на Управителния и Контролния съвет. Гласуването за ръководните длъжности ще бъде веднага след дебатите. Вотът ще бъде таен.
До момента председател на УС на НСОРБ бе кметът на Пазарджик Тодор Попов, но по устав той няма право на трети мандат. В изтеклия вече период 2011-2015 година, кметът на община Велико Търново Даниел Панов бе член на Управителния съвет на Сдружението.
Освен избор на членове на ръководните органи на НСОРБ и техни председатели, на заседанието ще бъдат обсъдени и промени в устава на организацията. Една от темите е свързана и с възможността за създаването на централен орган за нуждите за покупки за нуждите на общините и на общински инвестиционен фонд.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.