23.02.2016 16:00

Връчиха годишните награди за добри практики за здравно образование в училищата

Първенците за добри практики за здравно образование в училищата в община Велико Търново вече са известни. Традиционните годишните награди вече имат своите носители - призовете бяха връчени по време на кратка церемония, провела се в сградата на Общината. За тях сили премериха ученици и техните ръководители от осем учебни заведения.
Организатори на събитието бяха Община Велико Търново, Регионалната здравна инспекция и Регионалният инспекторат по образованието. Наградите, които са част от програма „Здрави деца в здрави семейства”, бяха разпределени в три категории.
В първата група бяха номинирани СОУ „Емилиян Станев”, Езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров” и Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”. Наградата бе отредена за Езиковата гимназия заради кампанията срещу тютюнопушенето. Отличието бе връчено от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново Росица Димитрова.
В категорията „Ученик, колектив, група” за годишната награда премериха сили възпитаници на Клуб „Живот без риск” от Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов” и младите художници от СОУ „Владимир Комаров”. Първото място бе за учениците от ПГЕ "А.С.Попов".
В третата група за ръководители на събития бяха номинирани Светлана Брънкова – учител в СОУ „Емилиян Станев”, колежката й от Професионалната гимназия по електроника Галя Кирова и Антоанета Димитрова – преподавател в ОУ ”Бачо Киро”. Призът бе отреден за Светлана Брънкова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.