06.04.2016 11:30

Даниел Панов връчи парична стипендия на курсант Ивона Стоилова, носител на академичната награда „3 март”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи парична стипендия от 3000 евро на курсант Ивона Стоилова от Националния военен университет „Васил Левски”. Сумата е част от академичната награда „3 март”, чийто носител за 2016 г. е курсант Стоилова. Младата дама в униформа бе отличена по предложение на началника на военния ВУЗ бриг. ген. Пламен Богданов, одобрено с решение на Великотърновския общински съвет. Бриг. ген. Богданов също присъства на срещата между Даниел Панов и Ивона Стоилова.
Церемонията по присъждането на академичната награда се състоя навръх 3 март, когато Велико Търново тържествено отбеляза 138 години от Освобождението на България от османско владичество. Обучение в чужбина не позволи на курсант Стоилова да получи приза си, който бе приет от представител на НВУ „Васил Левски” с уговорката да й бъде предаден.
„Община Велико Търново връчва наградата „3 март” за девета поредна година. Стремим се да подпомогнем професионалния път на курсантите и студентите. Вярвам, че ще вложите отпуснатите средства целесъобразно, за да продължите образованието си и да се реализирате”, обърна се Даниел Панов към Ивона Стоилова. Той изрази надежда, че младата дама, която е от Кюстендил, ще остане в старопрестолния град по примера на много нейни връстници и студенти.
„За мен е чест и отговорност да бъда горд носител на академичната награда „3 март”. Ще работя усилено, ще уча и ще се трудя. За мен времето, прекарано в Националния военен университет и във Велико Търново е много ценно и полезно. Уверявам Ви, че с тази финансова подкрепа ще продължа образованието си, ще повиша квалификацията си и ще се реализирам в България”, отговори курсант Стоилова. Тя благодари на кмета Даниел Панов и на Община Велико Търново за добрата възможност и за усилията, които полагат в подкрепа на младите хора. Бриг. ген. Пламен Богданов също поздрави Даниел Панов и изказа признателност за доброто взаимно сътрудничество.
Ивона Стоилова е петокурсничка във факултет „Общовойскови”. През тази година тя завършва обучението си по военна специализация „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”. Успехът й от гражданската специалност „Стопанска логистика” е Отличен 6,00.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.