06.04.2016 10:00

Кръгла маса за овцевъдството събира браншови организации от 26 страни в Арбанаси

Представители на 26 браншови организации от Европа и Централна Азия ще участват в кръгла маса на тема „Състояние и перспективи на овцевъдството” в Арбанаси. Форумът е по инициатива на Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ) и е част от петото издание на Националния събор на овцевъдите, който ще се проведе от 6 до 8 май т.г. край Петропавловския манастир.  
Кръглата маса ще е на 7 май 2016 г. в Парк хотел „Арбанаси” в с. Арбанаси от 10,00 ч. до 14,00 ч., като събитието ще открият Симеон Караколев, председател на Управителния съвет на   НАРМОБ.
На форума ще бъде представен овцевъдния отрасъл в 13 държави от Европейския съюз, Молдова, Сърбия, Черна гора, Македония, Турция, Грузия, Азербайджан, Киргизстан, Таджикистан и др. Представителите на съсловните организации ще обменят опит и ще коментират проблемите на бранша в различните държави. Пред чуждестранните участници ще бъде презентирано и състоянието и перспективите на овцевъдството у нас. В дискусионната част на форума ще участват и представители на Министерство на земеделието, на Държавен фонд „Земеделие” , експерти,  специалисти и учени.
В останалите дни на Събора на овцевъдите чуждестранните представители на съсловни организации ще се запознаят с иновативния модел на събитието, който съчетава по успешен начин фермерство, бит и занаяти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.