12.04.2016 16:37

Социалните услуги в община Велико Търново бяха отличени от президента на водеща европейска организация

Община Велико Търново получи поредното признание за качеството на комплекса от социални услуги, които се предоставят на територията на старопрестолния град и населените места. Оценката дойде от президента на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Франц Волфмайр, който се срещна със заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.
Двамата обсъдиха възможността за партньорство в социалната сфера между Велико Търново и организации от целия свят. Споделянето на добри практики за достъпността на градската среда и насърчаването на социалното предприемачество също бяха сред темите на разговора.
В срещата участваха също председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова.
„Община Велико Търново и ресорната дирекция непрекъснато работят по нови проекти, като днес разполагаме с комплекс от социални услуги с високо качество”, каза заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. Той припомни, че със създадените условия и с грижата, която се полага за хората в нужда, Велико Търново е носител на редица национални награди.
На 13 и 14 април старопрестолният град е домакин на XI Национален форум на доставчиците на социални услуги. Темата на конференцията с над 200 участници е „Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период”. Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, Община Велико Търново и Община Русе.
На снимката отляво надясно: Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков, Франц Волфмайр, Росица Димитрова и Георги Георгиев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.