05.09.2012 11:53

Детска творческа работилница на тема „Комуникацията“ в Старата поща

Ателие за най-малките – изкушени от творчеството, любопитни и търсещи, организират Община Велико Търново и сдружение „Дупини” на 6 септември от 10 ч.

С цветни моливи, с бои, с ножички, хартия и с въображение, малки и големи ще рисуват върху бели пощенски пликове, за да стигнат до своите получатели като едно необикновено. Ръководител на работилницата ще бъде Катерина Милушева от Арт група „Дупини“.

Също на 6 септември от 18 ч. в Старата поща се открива изложба от фонда на сдружение «Дупини» с творби, създадени по време на пленерите в махала Долни Дупини (1999 – 2007). Участници в тези събития са автори от България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Холандия, Швейцария, Франция, Италия и Швеция. Те са професионално доказани автори, работещи в различни области на съвременното изкуство – инсталация, пърформанс, медиа арт, видовете пластични изкуства, музика, театър, фотография.

През 2005 г. сдружението реализира проект “Белези-Проекции”, финансово подкрепен от швейцарската културната програма в България „Pro Helvetia”. Целта на проекта бе да разкрие българските културни белези в района на Тревненския Балкан и да ги проектира в европейското културно пространство. В рамките на Минифестивала арт група „Дупини“ за първи път ще изложи заедно артефактите от всички тези събития, които се съхраняват във фонда на групата. Ще бъдат показани над 100 творби и документални кадри от пленера през 2002 година.

Проект «Майстор, калфа и чирак» организират от «Дупини» от 7 до 17 септември. Част от него е дебютна изложба на 8 студенти от Факултет по Изобразителни изкуства на ВТУ. Това са Деница Милушева, Деян Боев, Яница Фендулова, Кирил Георгиев, Ирен Кара, Йоана Чакърова, Никола Атанасов и Николай Стоянов, третокурсници от специалност “Скулптура”. Подготовка за този дебют бе участието на младите творци в Международен симпозиум „Art – Nature V. Tarnovo 2012”, организиран от „Дупини“ през м. юни 2012 г.

Повече за мини фестивала за съвременно изкуство "Старата поща" тук.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.