06.03.2012 15:58

Кметът на Община Велико Търново се срещна с делегация от Нарва, Естония

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна и разговаря с делегация от Нарва – Естония, водена от кмета на града Тармо Таммисте. В разговора участва и Александр Ефимов, председател на Градския съвет.

Обсъдена бе възможността да се проучат и ползват добрите практики, които са довели до спечелването от град Талин на домакинството на Европейска столица на културата през 2011 година. Двамата кметове се договориха за това, че богатият опит на Талин ще бъде използван при подготовката на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата за 2019 година.

Кметът на Нарва прояви интерес към практиката Община Велико Търново да предоставя терени, срещу които да получава общински жилища и като елемент от социалната си политика да настанява в тях нуждаещи се граждани на Велико Търново.

Гостите се интересуваха и от много доброто и ефективно взаимодействие между общината и Комплексният онкологичен център. Делегацията посети здравното заведение и проучи опита в партньорството между двете институции. Те получиха и актуална информация за предстоящото реализиране на проект за нова апаратура и оборудване на КОЦ.

Проведени бяха разговори за активно партньорство между двата града в областта на туризма, културата, науките, изкуствата и образованието, както и за делово партньорство на бизнеса.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.