10.09.2012 16:47

Групата за градски песни „Сбъднати мечти” от Ветринци с нови престижни отличия

С престижни отличия се завърна от деветото издание на Черноморския събор „Еврофолк” групата за градски песни „Сбъднати мечти” от Ветринци, съобщи председателят на читалището в селото Стефка Станева.

Фестивалът се проведе от 3 до 10 септември на сцени в Китен и Приморско. В него самодейците от великотърновското село се представиха с пет песни. За чудесното им изпълнение журито ги награди с почетна грамота и диплом за достойно и с високи художествени стойности представяне. Групата получи и  почетния знак на музикалните празници. За изпълненията си тя беше удостоена и със званието лауреат на Черноморския събор. Отличени бяха и двамата солисти на формацията за градски песни „Сбъднати мечти” - Никола Минчев и Стефка Станева. А за новата си авторска песен „За морето и нашата любов” маестро Иван Данчев взе на Черноморския събор специален диплом. 

„Предстои ни ново фестивално участие. На 20 октомври с наш репертоар ще се представим на музикалните празници „ Листопад на спомените” във Варна. От името на самодейците изказвам специални благодарности на нашия музикален ръководител Станимир Демирев”, сподели още Стефка Станева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.