10.09.2012 16:49

Нов успех за студио „Румина“ на музикален конкурс в Галац

14-годишната Албена Цачева, възпитаник на Детско естрадно студио „Румина“ при Военен клуб Велико Търново, спечели първата от трите поощрителни награди на международния конкурс „Ceata lui Pitigoi” в румънския град Галац.

Тя остана само на 15 стотни от носителката на трета и на по-малко от точка от победителката в най-голямата възрастова група (14-16 години) в 11-ото издание на конкурса за млади поп изпълнители в града на Дунав.

В конкурса участваха над 60 изпълнители от 5 до 16 години от Молдова, България и Румъния. Албена се представи с италианската песен „Passera”, с която Алеандро Балдо преди време спечели най-големия конкурс за италинска музика „Сан Ремо“. „В България съм участвала в много международни конкурси, но това е първият зад граница. Доволна съм от наградата, макар че винаги може повече и по-добре“, сподели младата изпълнителка след завръщането си от Галац. Конкурсът „Ceata lui Pitigoi” се проведе в лятната градина на музикалния театър „Н. Леонард“.

Председател на международното жури бе известният румънски композитор Виргил Попеску, а сред членовете му бе и Румяна Начева – директор на международния конкурс „Сребърна Янтра“. Албена Цачева е от Полски Тръмбеш и има разностранни интереси, които до сега са й донесли много награди – пее, рисува, участва в театрални постановки и спектакли на руски и немски език. От две години е член на студио „Румина“ и се готви под ръководството на Светлин Георгиев и Румяна Начева.

Най-големият успех до сега в музикално-артистичната й кариера е участието й в мюзикъла „Питър Пан“ – проект „Феномени“ на Българската национална телевизия. Това лято тя спечели трета награда в силния конкурс „Нека да е лято“ в Павликени, а само след броени дни вече ще е ученичка в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново. В края на месец септември Албена ще участва и в международния конкурс „Сребърна Янтра“ в старата столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.