17.09.2012 11:22

Арт инсталации и дебати за съвременно изкуство в Старата поща

Уъркшоп за културни политики ще се проведе утре в сградата на Старата поща във Велико Търново. В рамките на Минифестивала за съвременно изкуство ще бъде представена инициативата на Европейския съюз „Европейска столица на културата”.

Акцент в събитието е дебатът „Съвременното изкуство в архитектурни резервати”, насрочен за 20 септември. В него граждани и гости на Велико Търново, специалисти и неспециалисти ще могат да обсъдят намесата в архитектурната среда, иновативните архитектурни решения при опазването на архитектурни резервати, мястото на визуалните изкуства в градската среда и сградите като артефакти. В дебата по Skype ще се включи и авторът на проекта на Бронзовата къща Пламен Деянов.

Арт седмицата в търновската Стара поща ще приключи на 23 септември с прожекция на филма на Георги Василев „ART NATURE V. TARNOVO 2012“ и презентация на каталога от  първия в България екологичен арт симпозиум „ART – NATURE V. TARNOVO 2012”.

Арт инсталации, провокирани от съвременните средства на комуникацията, съживяват сградата на Старата поща във Велико Търново от 18 до 22 септември. Акцията е част от Мини фестивала на съвременното изкуство „Старата поща” на арт група „Дупини”, който се  провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

Повече за Мини фестивал за съвременно изкуство "Старата поща" можете да прочетете тук.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.