02.08.2016 16:00

Много деца се включиха в спортен празник, част от кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“

На 30.07.2016 г. в град Дебелец се състоя спортен празник под надслов „Спортът е за всички“, с който официално стартира участието на община Велико Търново в Кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Инициативата е част от политиките за социална отговорност на Съюза на пивоварите в България (СПБ), който от 2010 г. реализира програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години - "Родители, разговаряйте с детето си за алкохола. Вие можете да повлияете“.
Целта на кампанията е родителите да мотивират децата си да спортуват, като част от подходите за превенция на употребата на алкохол и насърчаване на здравословния начин на живот.
В състезанията се включиха 12 млади семейства, които показаха умения в различни отборни и щафетни игри. На всички участници бяха раздадени грамоти и медали, предоставени от Съюза на пивоварите в България.
Децата и младежите от Центровете за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново спортуват активно и също участват в кампанията. Във всички Центрове ежеседмично се провежда спортен полуден, а през месеците август и септември е планирано реализирането на редица спортни празници, в които да се включат по-широк кръг хора. Целта е да се осигури партньорство с родителите на децата и младежите от Центровете, които също да вземат участие в състезанията и щафетните игри. Събитията са част от „Лятна детска полицейска академия – 2016“ и са организирани със сътрудничеството на Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, ОДМВР – Велико Търново и РДПБЗН – Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.