16.08.2016 14:50

Спортни празници в Беляковец и Арбанаси зарадваха десетки деца навръх Голяма Богородица

Спортни празници във великотърновските села Беляковец и Арбанаси зарадваха десетки малчугани и младежи навръх Деня на Голяма Богородица – 15 август. Заниманията бяха част от кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”, която е инициирана от Съюза на пивоварите в България. Акцията се реализира съвместно с Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра-2001“ и Областната дирекция на МВР в старопрестолния град.
Отборите на центровете за работа с деца и младежи в селата Арбанаси, Малки Чифлик и Шереметя премериха сили в различни спортни надпревари. Арена на състезанията и щафетните игри бе арбанашкият стадион. Всички участници получиха грамоти и медали, предоставени от Съюза на пивоварите в България. Децата бяха наградени от директора на ОД на МВР - Велико Търново ст. комисар Димитър Машов. Сред гостите на спортния полуден бяха също Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, кметовете на с. Арбанаси, с. Малки чифлик, с. Шереметя и Килифарево.
След игрите на открито осем от децата участваха в турнир по тенис на маса, който се проведе в читалището на с. Арбанаси. Различни състезания и щафетни игри бяха организирани и в с. Беляковец, а малчуганите и младежите бяха наградени с грамоти и медали за активността си.
Спортните дни се превърнаха в традиция за центровете за работа с деца и младежи на територията на общината. Те се провеждат ежеседмично във всички 19 населени места, в които са разкрити подобни структури. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.