03.10.2016 19:00

Президентът Росен Плевнелиев разгледа възстановената крепост Трапезица във Велико Търново

Президентът на Република България Росен Плевнелиев разгледа възстановената крепост Трапезица при посещението си във Велико Търново. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов показа на държавния глава резултатите от проекта за частична реставрация и социализация, финансиран със средства на фондация „Гейдар Алиев” – Азербайджан. Гост бе и служебният министър на образованието в правителството на проф. Георги Близнашки Румяна Коларова.
След като видя автентичните стенописи в реставрираната Църква №10, президентът Росен Плевнелиев посети новия Център за съвременна интерпретация на културното наследство на Трапезица. „Нека помним и знаем историята си. Само когато знаем кои сме били, ще знаем и накъде сме тръгнали. Благодаря за достойния начин, по който пазите и показвате историята ни!”, написа Росен Плевнелиев в книгата за гости.
По-рано днес Росен Плевнелиев и Даниел Панов гостуваха във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, където бе открита новата специалност за програмисти „Софтуерно инженерство”. Учебният план е разработен съвместно от преподаватели от факултета по математика и информатика и IT-компанията „Програмиста”. В словото си пред аудиторията Росен Плевнелиев благодари на Даниел Панов и екипа му, на ръководството на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и на IT-компанията за съвместните им усилия Велико Търново да е предпочитан от младите хора град за живеене, образование, реализация и предприемачество.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.