19.10.2016 16:00

Даниел Панов и Красимир Балъков обсъдиха проектирането на футболна учебна база в района на Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и бронзовият медалист от САЩ ’94 Красимир Балъков проведоха втора работна среща относно проектирането на футболна учебно-тренировъчна база в района на Велико Търново. Те посетиха новостроящите спортни съоръжения на „Лудогорец” в Разград, запознаха се със заданието и реализацията на проекта.
Красимир Балъков сподели, че идеята е футболният клуб „Етър” да получи свой дом с административна сграда, тренировъчни терени, фитнес зала, рампа за скоростна работа и площ за тренировки на вратарите. По неговите думи изграждането на базата може да се реализира на няколко етапа, според наличното финансиране.
Едно от футболните игрища, част от първия етап, трябва да бъде снабдено с трибуна, под която да се разположат съблекални за първия отбор, втория тим или юношите старша и младша възраст. По време на втория етап ще се изградят необходимите игрища и съблекални за останалите възрастови групи в клуба.
Кметът Даниел Панов вече е възложил на експерти от общинската администрация да огледат общинските терени, за да се изберат подходящите като площ и да стартира изготвянето на идейния проект.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.