20.10.2016 09:00

Стартира осма „Работилница за родители – да пораснем заедно” в Община Велико Търново

Община Велико Търново организира осма поредна „Работилница за родители – да пораснем заедно”, финансирана със средства от УНИЦЕФ България. Програмата е насочена към бъдещи родители и родители на деца от 0 до 4 годишна възраст, а темите са свързани с потребностите на детето в периода на ранното детско развитие.
„Работилница за родители – да пораснем заедно” представлява тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активното участие на родителите. Един цикъл се състои от 14 семинара, в който участва една група от най-много 15 родители/бъдещи родители. Целта е да се създаде пространство на доверие и общност, в която родителите да се чувстват свободни да споделят и обсъждат и по този начин да намерят най-доброто решение и подход към своето дете. По време на семинарите родителите имат възможност да общуват с други родители, да обменят опит, както и да научават повече за особеностите на развитието и потребностите на детето в периода на ранното детство.
Семинарите се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време и включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи. Планирано е осмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” да стартира на 30.10.2016 г. от 11:00 часа в Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, в сградата на СУ „Г. С. Раковски“, ул. „Георги Измирлиев“ №2.
Родителите на деца на възраст до 4 години или бъдещи родители, които проявяват интерес и имат желание да се включат в осмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” във Велико Търново, могат да получат допълнителна информация и да се запишат при Ирина Гинева, специалист по социални дейности или Милена Стефанова, гл. експерт в Дирекция "Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново на тел: 062 / 619220, 0887 738 642, 0884 687 853 или на е-mail: irina.gineva@abv.bg, stefanova_1982@abv.bg

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.