31.10.2016 15:00

Съставят планове за снегопочистването на населените места в община Велико Търново

Населените места в община Велико Търново ще бъдат подготвени за настъпването на зимните условия. Вече се работи по плановете за снегопочистването на пътищата и улиците, а текущите дейности бяха обсъдени по време на разширена работна среща, ръководена от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев. В разговорите участие взеха експерти от общинската администрация, кметовете на кметствата и кметските наместничества, представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".
По искане на местните управници Община Велико Търново ще изпрати становище до електроразпределителното дружество, опериращо в областта за почистване на храстовидната растителност и клоните около съоръженията за пренос на ток. Съвместно с компанията „Пътни строежи ВТ” АД ще бъде променен графикът за обработване на пътя от с. Шемшево към с. Пушево при снеговалеж, като дейността на машините ще бъде съобразена с разписанието на сутрешния автобус. Фирмата отговаря за зимната поддръжка както на републиканската, така и на общинската пътна мрежа. Поискано бе при почистването на главните пътища служителите да обработват и отклоненията към населените места.
След подаден сигнал още през следващата седмица общинското предприятие „Зелени системи” ще изпрати екип, който ще работи по просветляването на пътя към с. Ветринци. Малогабаритната техника, с която предприятието разполага, ще се използва за разчистване на тесните шосета към махалите край Килифарево.
Осигурени са нужните средства и машини за зимна поддръжка на улиците в населените места. Кметовете и кметските наместници сами ще изберат места, където да бъдат депонирани необходимите инертни материали. Единствено в селата Леденик и Къпиново все още нямат решение за вътрешното почистване, като се водят разговори с представители на различни фирми.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.