05.10.2012 13:39

Заместник кмета на общината гн Ганчо Карабаджаков се срещна с Посланика на Република Австрия Негово Превъзходителство г-н Герхард Райвегер

По време на срещата бе уточнено, че Република Австрия  ще бъде представена на предстоящият Коледен базар във Велико Търново, който ще се проведе от 4 до 25 декември. В рамките на представянето във Велико Търново ще гостува и формация, която ще представи традиционният  австрийски фолклор.

Негово Превъзходителство изрази увереност, че това участие ще бъде прекрасен съвместен проект, в който от страна  на Република Австрия  ще участва  град Грац. Това е вторият по големина град в Австрия, бил е културна столица на Европа. Господин Посланика предложи контакт с Изпълнителният директор, който е имал огромен принос и заслуга за спечелената от Грац  титла "Културна столица на Европа".

Посланика сподели, че от  страна на кмета на Грац е проявен интерес и желание за осъществяване на сближаване между двата града.

Грац също като Велико Търново е голям и значим университетски център и това може да бъде интересен международен проект.

Предстои 17-то издание на Австрийски музикални дни, които за трети път ще се проведат във Велико Търново.

По време на срещата г-н Карабаджаков припомни, че МДТ „Константин Кисимов” вече има много качествена аудио- визуално оборудване, което ще позволи реализирането на подобни музикални проекти на високо професионално ниво. Намерението на Австрийско посолство е да обогати традиционните Австрийски музикални дни и с визуални изкуства, и среща на деловите среди.

След срещата Негово Превъзходителство се срещна с Директора на МДТ „Константин Кикимов”, посети Изложбени зали „Рафаел Михайлов” , като възможност в бъдеще да бъдат реализирани още по- мащабни културни проекти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.