05.10.2012 14:04

Заместник кмета на общината г-н Ганчо Карабаджаков се рещана с представител на Посолството на Южна Корея

Заместник кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков се срещна с Вторият секретар на Посолството на Южна Корея г-н Инсънг Хуанг.

На срещата Вторият секретар на посолството сподели, че през август се  е провел за пореден път Световен фестивал на Южно корейската популярна музика. Тази година 14 годишно момиче от България е спечелило конкурса. 

Според корейците България е много красива страна, те са радостни, че има активно сътрудничество с университетите. След Софийски университет усилията им за популяризиране на корейският език и култура са насочени към ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”, където започва провеждането на курсове по корейски език.

Велико Търново е направил много приятно впечатление на г-н Хуанг. От краткият си престой в Старата столица той е впечатлен от богатата културна програма, която се реализира в града.

Посолството има желание и полага усилия, за  да изгради по-близки отношения между двете страни и техните градове.

На 18 октомври Посолството организира, в Хан „Хаджи Николи”, дни на корейската култура и кулинарно изкуство.

Г-н Хуанг благодари за провеждането на изложбата на Ана Ким, която бе се проведена в Хан „Хаджи Николи”. Според г-н Карабаджаков изложбата е получила широк отзвук и е била много успешна.

Според г-н Инсънг Хуанг има много богати възможности и огромен потенциал за развитие на отношенията между двете страни.

Гьонг Джу – е старата корейска столица и град, който е подходящ за партньорство и побратимяване между двата града. В страната си градът е известен като „музей без покрив”- град – музей на открито. Посолството ще проучи интереса от страна на старата корейска столица за побратимяване със Старата столица и ще уведоми кмета на общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.