31.01.2017 16:30

Даниел Панов предлага организирането на открити уроци за бележити българи и исторически събития

Кметът на Велико Търново Даниел Панов предлага на Регионалното управление по образованието и училищните ръководства организирането на открити уроци за бележити българи, изявени великотърновци и значими исторически събития. „Тези часове могат да се провеждат по случай годишнините и честванията. Така младите хора, дали в часа на класа или в часовете по история, могат да научат повече за значими личности и важни събития от българската история”, коментира пред Общинско радио Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново сподели отличните си впечатления от рецитала на ученици от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново, изнесен по случай 163-годишнината от рождението на Стефан Стамболов. „По много достъпен и впечатляващ начин младите хора подробно разказаха за живота и делото на нашия изявен съгражданин, виден революционер и голям държавник”, каза още Даниел Панов.
„Съветът ми към младите хора е да се интересуват, да четат българската история и да взимат пример от великите българи, а към политическите партии – да не насаждат негативизъм”, завърши Даниел Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.