04.05.2017 14:30

Кметът Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика”. Инициативата на списание „Бизнес клуб” се провежда в старопрестолния град със съдействието на Общината. Основните теми на дискусията са свързани с инвестиционната активност и насърчаването й, европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и предприемачество и пр.
Кметът Даниел Панов оцени форума „Силни региони за силна икономика” като полезна инициатива. Главният редактор на списание „Бизнес клуб” Велислав Русев връчи на Панов сертификат за успешно партньорство.
„Велико Търново е пример за добрите и ползотворни отношения между местната власт, предприемачите и образованието. Освен да подобряване облика на градовете и населените места, ние се стремим да създаваме условия за инвестиции и да направим кратки пътищата за реализацията им. Община Велико Търново е предвидила различни мерки за облекчение на бизнеса. Нашият град е сред десетте в страната, които генерират икономически растеж, инициират и акумулират социално-икономическото развитие на България, в които условията за предприемачество са добри. Безработицата във Велико Търново вече е под 2%. Все по-често служители, специалисти и експерти от съседни общини идват да работят тук. Надявам се, че темата за дефицита на кадри ще бъде една от основните в предстоящата дискусия”, коментира Даниел Панов.
Сред лекторите на форума са евродепутатът Андрей Новаков, Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, представители на Българската търговско-промишлена палата, Българската академия на науките, високотехнологични компании и др. Инициативата „Силни региони за силна икономика” ще се проведе поетапно в 20 големи общини в страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.