23.10.2012 14:14

Кметът на Община велико Търново Даниел Панов подкрепя организацията на Националната кампания "Студентска столица – Велико Търново"

Започва организацията на Националната кампания "Студентска столица – Велико Търново”.

Организаторът Кирил Пангелов благодари на кмета на общината за активната институционална подкрепа. Пангелов каза, че проектът ще е положителен и ще донесе множество дивиденти на града като цяло. Целта на организираната кампания е да превърне Велико Търново в емблема на студентите.

Инициативата ще се проведе на 7, 8 и 9 декември. На студентите ще бъде предложено чрез презентации в големите градове на България, които са центрове на академични общности да посетят Велико Търново с примамливи оферти. В 15 града ще бъдат направени презентации в 27 университета.

Освен купоните и забавленията в проекта са включени и обиколки на множество културни забележителности в старата столица. Пангелов е убеден, че предимствата на града са, че освен с богата култура и много културни обекти е и модерен и динамичен град. Той изрази надежда, че след време студентите ще доведат и семействата си за да видят града.

В навечерието на студентския празник ще се излъчи и спектакъл, Община Велико Търново ще подари излъчването на аудио- визуалният спектакъл ''Царевград Търнов звук и светлина''. Други атракции за учащите са карането на АТВ, полет с хеликоптер, частни партита.

Даниел Панов благодари на младите хора за проекта и изрази убеденост, че този и такива проекти ще привлекат още млади хора във Велико Търново не само като туристи, а и като хора, които искат да свържат кариерата и живота си със Старата българска столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.