23.10.2012 14:18

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов подкрепя реализирането на проект "Студентска столица –Велико Търново"

Официално стартира Национална кампания „Студентска столица на България – Велико Търново 2012“. Основната цел на проекта е популяризиране на града като едно от основните студентски средища  в страната.  

Организатори на събитието са сватбен център от старата столица и една от водещите  национални организации за студентски бригади в чужбина,  с официалното съдействие на Община Велико Търново.  Хотелиерският и ресторантьорският бизнес в града също се обединяват  в името на общата цел, предлагайки голямо разнообразие и високо качество от услуги, атракции и обслужване на примамливи цени.  В програмата за събитието ще влязат  културните и исторически  забележителности в старата столица.

За дните от 7 до 9 декември,  със съдействието на Общината, достъпът за всички студенти до Историческия хълм „Царевец“  ще бъде свободен. На 7 декември пък,  гарантирано всички студенти и гости на града ще могат да се насладят на Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“. Наред с богатата културна програма,  организаторите обещават и разнообразни атракции в нощния живот на Търново. В града ще гостуват изпълнителите Васил Найденов, Галена и още много известни лица на шоубизнеса у нас.

Проекта ще бъде представен на оранизирани презентации в 27 от най-големите университети в цяла България и социалните мрежи  в интернет пространството.  Своята подкрепа оказват и студентските съвети на големите университети в  страната, като запознават всички студентски групи с проекта. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.