31.05.2017 12:00

Фондация „Искам бебе” благодари на Даниел Панов за трайната подкрепа

Фондация „Искам бебе” благодари на кмета на Велико Търново Даниел Панов за оказваната трайна подкрепа на дейностите на неправителствената организация. Със специален плакет бе подчертана съпричастността на Панов към каузата „Да се раждат повече жадувани деца в България”.
Във вечерните часове на 30 май Велико Търново бе домакин на благотворителния спектакъл „Йерма”, организиран от фондация „Искам бебе” и Университетския театър към Нов български университет. Всички приходи, събрани от продадените покани и билети за постановката, ще бъдат дарени на фондацията и в частност – на двойка от града с репродуктивни проблеми.
По инициатива на Даниел Панов Община Велико Търново оказва постоянна финансова подкрепа на семейства, нуждаещи се от ин-витро процедури. Близо 84 000 лева са средствата за тази година, заложени в специализирания фонд към общинската програма за асистирана репродукция. Увеличението спрямо 2016 г. е с близо 20% - тогава бюджетната рамка бе 70 000 лева. Със средствата ще бъдат подкрепени усилията на двойки от Велико Търново с репродуктивни проблеми. Над 13 000 лева от общата сума бяха събрани от дарения по време на миналогодишния Коледен благотворителен бал на Даниел Панов. Финансова подкрепа оказа и благотворителна фондация към Международен женски клуб - София.
Програмата за асистирана репродукция е създадена през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. Провежданата от Даниел Панов и екипа му социална и здравна политика доведе до трайно увеличение на бюджета за фонд „Ин-витро”, който достигна 70 000 лева през миналата и 84 000 лева през настоящата година.
45 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.