30.05.2017 18:00

Авторката на една от най-популярните книги на българския пазар гостува във Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с Юлияна Антонова-Мурата, авторка на една от най-популярните и търсени книги на родния пазар – „Моши моши, Япония”. Юлияна Антонова – Мурата гостува в старопрестолния град, а сборникът с разкази от Япония ще бъде представен пред читателите тази вечер в 18,00 ч., в конферентната зала на хотел „Премиер”.
Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на България, и на Япония. Заедно с Даниел Панов двамата обсъдиха възможността за установяване на партньорски отношения между Велико Търново и японски град със сходен профил – културен, образователен, икономически и туристически център с богато културно-историческо наследство.
Книгата „Моши моши, Япония” се радва на много голям интерес, а Велико Търново е част от националната обиколка на авторката, включваща десетки срещи с читателите. Разказите на Юлияна Антонова–Мурата пресъздават по лек и непринуден начин живота в страната на изгряващото слънце и описват разнообразни случки и хора.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.