24.10.2012 16:50

Вестник „БГ Бен” презентира и рекламира Велико Търново пред българите във Великобритания

В един от вестниците на българската диаспора във Великобритания „БГ Бен” са публикувани две обширни статии за Велико Търново.На две вестникарски страници Велико Търново е презентиран като престижна туристическа дестинация, град с уникално и богато културно- историческо наследство, но и като жив, модерен и динамичен град.

В обширно интервю под заглавие „Велико Търново – Европейска столица на културата” Кметът на Старата столица г-н Даниел Панов  отговаря на въпроси, както за кандидатурата на Велико Търново за столица на културата на Старият континент, така и на такива свързани с развитието на туризма и на града и региона като цяло.
В интервюто Велико Търново е представен и като град на студентската общност и на многото млади хора, които свързват плановете за живота, кариерата и семействата си с Търновград.

Във втората статия под заглавие „Ако искате да се почувствате като цар, елате в Арбанаси” е предоставена обширна информация за възможностите за туризъм и отдих в Арбанаси. Подробно е разказана любопитната история на някой от знаковите арбанашки къщи, както и на историите, свързани с тях. Изключително живописно е описанието не само на селото и на архитектурните забележителности, но и на многобройните църкви и манастири в Арбанаси.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.