11.07.2017 15:00

Футболните терени в Килифарево, Шемшево и Леденик – с нови поливни системи

Футболните терени в Килифарево и селата Шемшево и Леденик вече са оборудвани с поливни системи, съобщи директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Съоръженията са надземни и мобилни и работят от края на миналата седмица. Монтирането им е по инициатива на кметовете на трите населени места – Димитър Събев, Кирил Ангелски и Антон Кръстев, подкрепена от кмета на община Велико Търново Даниел Панов.
Системите в Леденик и в Килифарево са захранвани с вода от реките Янтра и Белица, като това става чрез самозасмукващи помпи, към които функционират предпазни клапани. Разпръсквачите са поставени на регулируеми стойки и обхващат цялата площ на двете футболни игрища. В Шемшево източник на вода за поливане на терена е изкопаният преди време кладенец.
Игрищата в двете села са ползвани предимно от детско-юношеските формации на футболен клуб Етър, както и за провеждане на ученически игри. В Килифарево треньор на децата и младежите е бившият футболист Илко Трифонов. Поливните системи значително подобряват условията за подготовка на младите таланти.
Общо шест са терените в населените места от общината, където има изградени подобни съоръжения. От години системи за поливане работят на игрищата в Дебелец, Самоводене и Ресен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.