26.10.2012 17:08

Кметът на Община Велико Търново награди участници в конкурс

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов награди ученици и студенти, участвали в Областен конкурс, посветен на 100-годишнината от Балканската война.

В Ритуална зала на Община Велико Търново 23-ма ученици и студенти получиха своите награди от кмета на общината в три категории. Възпитаници на 15 училища и два университета, подготвили свои мултимедийни презентации, есета, научни съобщения и рисунки, посветени на вековната годишнина бяха удостоени с награди.

С най- много награди бяха отличени ученици от СОУ „Емилиян Станев”.

Кметът на Община Велико Търново се обърна с приветствие към наградените и им благодари както за интереса към българската история, така и за отделеното време за подготовка и участие в конкурса.

Господин Панов заяви, че е обнадежден и щастлив от факта, че все повече деца, ученици и млади хора активно участват в обществени прояви, свързани с историята на Велико Търново и България. Кметът подчерта, че ще се радва и в бъдеще да вижда активното участие на младите хора във всички събития, свързани с отбелязване на годишнини или показващи приноса на бележити търновци и българи за развитието и просперитета на Отечеството.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.