25.10.2012 15:22

Холандия „пристига“ във Велико Търново

Засаждане на лалета, фото изложба, бизнес семинар, публична лекция и прожекция на филм са сред събитията, които ще се проведат по време на първия по рода си Ден на Холандия във Велико Търново на 30 октомври т.г. Денят ще започне в 11 часа с прес брифинг в галерия „Рафаел Михайлов“, в който ще участват Посланикът на Нидерландия Карел ван Кестерен и Кметът на община Велико Търново Даниел Панов. Брифингът ще бъде последван от фото изложба на 30 висококачествени изображения, представящи холандската природа, култура, архитектура, жители и ежедневие.

В 11.30 часа посланикът, заедно с кмета на града ще засадят холандски лалета около паметника „Майка България“. В 14 часа в Ректората на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ посланик Ван Кестерен ще изнесе лекция, посветена на икономическото развитие и позицията на Нидерландия в световен мащаб. По-късно същия ден той ще се срещне със студентите от катедрата по Нидерландистика на университета, с които ще дискутира стереотипите във възприятията относно Нидерландия.

В 18:00 часа, на бизнес семинар в Хотел Янтра, холандски компании, развиващи дейност в региона, ще представят своята дейност и добри практики, а представители на холандското посолство ще се фокусират върху икономическите сектори от интерес за Нидерландия.

“Холандия в един ден” ще приключи с прожекция на холандския филм “BonVoyage” в 20.00 ч. в Арт Клуб „Таралеж“.

Събитията са организирани от Посолството на Кралство Нидерландия с подкрепата на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.