05.10.2017 12:00

Велико Търново е домакин на първото издание на „Трапезица фест“

От 12 до 14 октомври, в  навечерието на Световния ден на прехраната, обявен от Генералната асамблея на ООН,  във Велико Търново ще се проведе първото специализирано изложение-базар за български производители на храни и напитки „Трапезица Фест“.
Форумът на родните производители е вдъхновен от инициативата на БНТ2 „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Община Велико Търново се включи активно във всичките етапи на  проекта за насърчаване на българските производители на храни, която стартира в началото на месец май 2017 г. в партньорство между Националното сдружение на общините в Република България и Българската национална телевизия. „Купувам българско“ си поставя за цел да съдейства на българските производители в преодоляването на пречките за развитие на икономическата им активност.
В рамките на инициативата „Вкусът на България“, по идея на кмета на Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов, за първи път Велико Търново ще събере производители на уникални регионални продукти, храни и напитки. Целта на „Трапезица Фест“ е да създаде възможност за представяне на множество малки и средни предприятия от страната, които със своята дейност съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.
Своето участие в „Трапезица Фест“ вече са заявили утвърдени компании от хранително-вкусовата промишленост, които ще представят пред търговци и клиенти нови продукти, а също така и търсени на пазара стоки. Изложението провокира интереса и на малки производители на уникални храни – хумус, билкови продукти, храни от ядки, качествени български вина, млечни продукти. Събитието е шанс за фермите и малките производители на храни по уникални семейни рецепти да открият своите почитатели, защото те ще имат възможност директно да продават своята стока.
В дните на изложението участниците ще организират дегустации, ще предложат промоционални оферти и атрактивни томболи с награди.
Първото издание на „Трапезица Фест“ се организира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с подкрепата на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.
Изложението-базар „Трапезица Фест“ ще се проведе от 12 до 14 октомври 2017 г. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“.
Работно време: от 10,00 часа до 19,00 часа
Подробна информация и възможност за регистрация всеки желаещ може да намери  на този сайт.
Промо-видео на събитието може да проследите на тази страница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.