15.11.2017 14:00

През декември връчват първата награда за млад футболист „Трифон Иванов“

През декември във Велико Търново ще бъде връчена първата награда за млад футболист, носеща името на легендарния защитник на „Етър“ и българския национален отбор по футбол Трифон Иванов. Призът бе учреден от Община Велико Търново в памет на „Железния защитник“.
Носителят на наградата „Трифон Иванов“ ще бъде определен от разширена комисия, председателствана от заместник-кмета на Старата столица с ресор „Хуманитарни дейности“ Ганчо Карабаджаков. В състава й влизат също председателят и секретарят на Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Бончо Генчев и Игор Бакьов, двама общински съветници от Постоянната комисия за младежта и спорта, спортни журналисти и спортни експерти от Община Велико Търново. Предложението на комисията ще бъде гласувано по време на сесия на Общинския съвет.
Наградата ще бъде връчена от кмета Даниел Панов в рамките на церемонията „Спортист на годината“.
Призът „Трифон Иванов“ ще бъде присъждан ежегодно на най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината.
В памет на легендарния защитник, по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда детски футболен турнир. Първото издание през 2015 г. бе спечелено от момчетата на „Лудогорец“, а първенци през изминалото лято станаха „сините“ от „Левски“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.