21.11.2012 13:11

Коледа идва с пищността на Барока - пускат 100 промо билета на 50% за учащи и пенсионери за Vienna Mozart Orchestra

Тази година Коледа пристига с пищността на Барока. Злато и изискани пищни облекла ще красят Дома на културата и спорта „Васил Левски“ по време на концерта на Vienna Mozart Orchestra във Велико Търново. За първи път в България най - обичания симфоничен оркестър на Виена ще бъде част от празничната атмосфера на Старопрестолната столица. Концертът се организира по инициатива на кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов.

Изключителни професионалисти, музикантите от Vienna  Mozart  Orchestra са и завладяващи актьори, облечени в автентични костюми  от 18 век. Тези облекла са част от културното наследство на Австрия и  притежават музейна стойност. Поддръжката им изисква специални условия. Те се превозват в отделен контейнер, който осигурява подходящата влажност и температура, за да изглеждат винаги като нови. Ще бъде осигурена специална стая, в която да се постигне необходимата атмосфера за съхранението на костюмите и перуките, в която ще се поставят и машините за химическо чистене, както и част от оборудването на музикантите. Организаторите на събитието ще трябва да подсигурят и парни ютии, които да гладят изцяло чрез силата на парата, без да се докосват до материята на костюмите. Артистите ще пристигнат и със свои лични гримьори, оборудвани с всички необходими гримове и аксесоари, подобаващи на 18 век и допринасящи усещането за изкуството на богатия Барок.

Концертът във Велико Търново ще бъде на 10 декември, в ДКС „Васил Левски“, от 19 часа.

От днес пускат 100 броя промо билети  на 50% - от 40 на 20 лева за учащи и пенсионери!

Билети за концерта се продават на касата на Туристически информационен център, както и в мрежата на магазини Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventime.bg.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.