26.11.2012 08:05

Над 150 души дойдоха на среща с кмета на общината в село Ресен

Въпреки делничният ден и ранният следобеден час над 150 души бяха дошли да чуят кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов и да зададат своите въпроси към него.

Срещата беше открита от кметицата на село Ресен г-жа Йорданка Колева, която представи кмета на общината и Комисар Живко Коцев – Директор на Областно управление на МВР Велико Търново.

Освен Комисар  Коцев и ръководители на различни звена и служби по сигурността на срещата присъстваха и районни инспектори от полицейския участък в селото. Комисар Живко Коцев подчерта изключително добро взаимодействие както с местната власт, така и с охранителната фирма, която работи в селото и района.

Изтъкнат беше фактът, че ефективното партньорство между полицейските органи, местната власт, частните охранители и структурите на гражданското общество на територията на общината е модел за много общини в цяла България.   

Кметицата на село Ресен, г-жа Йорданка Колева, направи подробен отчет на изпълнението на бюджета на селото, както и на извършената работа през първата година от управленският мандат. Представени бяха множество разработени и подготвени за кандидатстване проекти за ремонт на съществуващи и планирани за изграждане нови детски площадки, както и  втори етап на ремонта на стадиона и прилежащата територия.

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов заяви, че е впечатлен както от вниманието и присъствието на толкова много хора, така и от доста активната и успешна съвместна работа на кметството и доброто взаимодействие с пенсионерския клуб, младежките клубове, читалищното и църковно  настоятелство. Той подчерта, че именно това е успешният модел за развитие и просперитет на местните общности.

Господин Панов беше приятно впечатлен от предложението на членове на футболният отбор, изявени  спортисти да се срещат с децата от селото, да провеждат разговори и занятия с тях, като популяризират спорта, като възможност за здравословно и безопасно израстване на децата и младите хора.

От страна на присъстващите, към кмета на общината бе отправена благодарност за реализираният 1-ви етап от ремонта на стадиона. Благодарност беше изказана и от много родители, които са доволни от  доброто функциониране на Младежкият клуб в селото, както и от възстановяването на спортното училище.

Даниел Панов подробно обясни възможността в следващият програмен период общината и всички населени места на нейна територия  да бъдат включени в програма за развитие на селските райони. Тази програма ще предостави възможност за реализиране на още проекти за благоустройство и развитие на малките населени места.

На въпрос за възможността да бъде ремонтирана сградата, в която се намира кметството г-н Панов заяви, че има изготвен проект за ремонта, но необходимата сума не е достатъчна и в момента не би могъл да се ангажира със срок кога тя ще бъде осигурена.

Господин Панов констатира, че в резултат на добрата съвместна работа на всички структури, организации и мнозинството от жителите на село Ресен, е очевидно, че има подобрение на живот в селото във всички сфери.

След приключване на срещата в читалището, кмета на общината разгледа проблемни райони в селото, за които бяха поставени въпроси по време на дискусията.

Един от сериозните проблеми е състоянието и гарантирането на безопасността на  третокласният път, който е държавна отговорност, но жителите на село Ресен поставиха своето искане за повече сигурност и безопасност. Кметът на общината пое ангажимент да проведе разговори за съвместни действия от страна на полицията и пътната агенция за съвместна работа по решаване на проблема.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.