23.11.2012 14:34

Среща в село Самоводене

  Кметът на село Самоводене г-н Николай Милаковски откри срещата като изказа благодарност на кмета Даниел Панов за подменения котел за отопление на училището, както и за направеният ремонт в стола на училището.

 Кметът на Самоводене представи изпълнението на бюджета за 9-те месеца. 144 000 лв. е бюджета на селото. Оставащите до края на годината средства от 11 000 лв. са за изкърпване на улиците в селото.  Продължава поддържането на стадиона и футболния клуб.

   Кметът на общината Даниел Панов припомни пред  жителите на селото за аварийно направения  ремонт на моста към железопътната гара на селото и също така изрази  удовлетворение от работата на сдружение „Бъдеще за Самоводене”. Г-н Панов коментира също така пред самоводчани проблема с укрепването на църквата, който според него е свързан с липсата на църковно настоятелство и факта, че до  момента не са подготвени и проекти към дирекция „Вероизповедания” и по „Бедствия и аварии”. Посредством програма „Местни инициативи” Община Велико Търново съдейства в Самоводене тази година да се ремонтира младежкия клуб, както и подходите към сградата, в която се намира клуба. В подкрепа на футболния клуб към селото г-н Панов пое ангажимент за намирането на спонсори, които да спомогнат при участията на клуба в спортни срещи.

   Кметът на общината каза, че е запознат с проблема на канализацията на селото, но в момента няма възможност за финансиране на такъв проект. След 2013 г. ще има възможност да се кандидатства по проекти за малки населени места за канализационни мрежи и малки пречиствателни станции.

   Господин Даниел Панов отправи апел към всички присъстващи на срещата да бъдат по - активни в отношението си към проектите и възможностите село Самоводене да получи достойното си място в рамките на Община Велико Търново.

   Комисар Живко Коцев отчете ефективното взаимодействие между органите за сигурност, местното самоуправление и гражданските организации като модел, който се проучва и се следва в цяла България. Работи се в тясно сътрудничество и координация, за да бъдат органите по сигурността близо до обществото, до хората, да познават техните проблеми и  да работят за тяхното решаване. Комисар Коцев сподели още, че  се работи по проект за видеонаблюдение с оглед по ефективната и бърза реакция при разкриване на престъпления, а в момента работят мобилни групи във връзка с проблема на жителите и главния път, минаващ през населеното място.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.