30.11.2012 17:07

В Ново село Kметът на Oбщината видя една от най - добрите детски площадки

  На среща с жителите на село Новo село г-н Даниел Панов чу позитивната оценка за първата година от своят мандат, както и за управлението на кмета на селото Христо Христов. Участие взеха  Директора на ОД на МВР Велико Търново Комисар Живко Коцев и представители на различни полицейски служби по сигурността.

Срещата започна с отчет на кмета на Ново село  г-н Христо Христов. Завършен е проект по „Регионално  развитие” -  осветяване на паметника на Матей Преображенски и парковото пространство около паметника, по проект „Местни инициативи", е спечелен проект с финансиране от  8 000 лв., с които е направена прекрасна детска площадка.

  Бюджета на селото е общо 63 000 лв., като 22 000 лв. са средствата за улично осветление, тъй като уличната мрежа в селото е 30 км. Направен е частичен ремонт на сградата на клуба на пенсионера и инвалида.

  Кметът на общината г-н Даниел Панов заяви, че е впечатлен от находчивостта на кмета на селото и от задружността на новоселчани за това, че използват средствата за материали и с относително малко пари са постигнали много добри резултати за развитие на селото. „Имате най - хубавата детска площадка в рамките на общината извън града. Много кметове на населени места могат да се поучат и да ползват опита ви как с относително малко средства, много доброволен труд и активност на местните хора, може да се направи нещо много красиво и добро” - подчерта Кметът на Община Велико Търново.

  Беше поставен проблем с непостоянното ниво на електрическото захранване в селото. В следствие на този проблем и честите токови уреди са изгорели множество електрически уреди. Въпреки многобройните жалби и сигнали, до момента не е намерено решение на този значим проблем. Даниел Панов се ангажира да инициира и организира работна среща с представители на всички населени места в западното направление, които също в някаква степен са потърпевши от този проблем, с ръководители на електроразпределителното дружество, за да се потърси съвместно възможно най - оптималното и оперативно решение.

   Поставени бяха въпроси, свързани с възможността да се промени часа на тръгване на сутрешният автобус към Велико Търново, състоянието на изоставени частни къщи и имоти, както и незадоволителното състояние на обществени сгради в селото. Кметът на Общината се ангажира да провери дали може да се промени часът на автобуса, за останалите два проблема посочи, че е необходимо собствениците – частни лица или държавни институции,  да полагат грижи за имотите и сградите си, за да бъдат приведени в безопасен и естетически добър вид.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.