04.12.2012 10:50

Почистването на снега в Община Велико Търново върви по план и в график

Улична мрежа гр. Велико Търново

Фирма „Титан - АС”  ЕООД  гр. Велико Търново

 С началото на снеговалежа фирмата е приведена в оперативна готовност. Към 02:30ч., снежната покривка в района на кв.”Картала” достига 7 см и от фирмата са изпратени снегопочистващи машини в квартала. В 03:30 ч. започва  снегопочистването в кв.”Света гора” и на пътя от ВТУ  „Св. св. Кирил и Методий”  за железопътна гара, където снежната покривка достига 5см. В периода 04:15ч. – 04:30ч., започва повсеместно почистване по всички улици в града, като е изкарана цялата налична техника на фирмата:

                     - снегоринни машини  –  9 броя;

                     - пясъкоразпръсквача  -  7 броя;

                     - 2 бр. фадроми  работят на базата на фирмата.

Основно са почистени главните транспортни улици, по които се движи автобусния транспорт. Към 07:00 ч. улиците са почистени. Изразходвани са следните материали: 16 тона сол и 12 тона пясък.

За  републиканските  пътища  в  района  на  гр. Велико Търново

Фирма  Пътни строежи - Велико Търново” АД

Фирмата работи от началото на снеговалежа. Работят 4 машини, изразходваните материали са 4 тона пясък и сол.

За общинската пътна мрежа

„Пътни строежи - Велико Търново” осъществява зимната поддръжка на общинските пътища и нормалната експлоатация. В момента около 100 души, участващи в програмите за временна трудова заетост, работят по почистване на обществени пространства, спирки на градски транспорт, алеи в парковете и обществени стълбища.

Община Велико Търново припомня на собствениците, наемателите и ползвателите, че според  Наредбата за опазване на околната среда, са длъжни да почистват прилежащите площи пред притежаваните или ползвани от тях сгради.

В Общината не са постъпвали сигнали за нарушаване на подаването на електричество и питейна вода. Всички населени места на Общината са с разчистени пътища и улици, които са проходими при зимни условия. Няма проблеми с доставките на продоволствие в населените места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.