03.12.2012 15:59

Даниел Панов обеща на жителите на Малък чифлик осветление и тротоар до главния път

Селото ще има и младежки клуб

Кметският наместник на село Малък чифлик Иван Чолаков направи отчет за изминаващата година. 41 949 лв.  е бюджета на Малък чифлик, от които 5 800 лв. са за улично осветление, 2 000 лв. за чистота и 8 600 лв. за сметосъбиране. Увеличена е бройката на контейнерите тип „бобър” и малките съдове за смет.

Изградено е мини футболно игрище за 6 000 лв., по проект „Местни инициативи”. За реализирането на проекта са добавени и средства от спонсорства, предстои да се монтират 80 седалки и да бъде поставено осветление. Извършени са ремонтни дейности за 5 000 лв. по спечелен проект пред дирекция „Вероизповедания”, в резултат на което църквата е ремонтирана и вече е отворена.

7 000 лв. са инвестирани в ремонт на уличната мрежа. Двама души работят по програма за временна заетост за почистване на селото. С фрезован асфалт е наслана улицата към гробищният парк. Има редовен транспорт. Клуба на пенсионера работи добре и без проблеми. Читалищните формации са активни. В момента се ремонтира покрива на читалището.

Кметът на Общината Даниел Панов заяви на присъстващите на срещата, че ще направи необходимото, за да бъдат решени два важни проблема за селото с включването в инвестиционната програма за 2013 година на средства за изграждане на  осветление и тротоар от главният път до центъра на селото. Кметът се обърна към безработните в селото да се регистрират, за да могат да работят по предстоящите за отваряне две програми за обучение, квалификация и намиране на работа.

Г-н Панов обеща съдействие за намиране на столове за салона на читалището след приключване на ремонта в сградата. Той заяви, че през последните години има голям инвеститорски интерес към закупуване на парцели извън регулация и къщи в селото. Селото е спокойно, комуникативно, има перспективи за неговото бъдещо развитие.

Жителите на селото поставиха множество въпроси, свързани със снегопочистването, благоустрояването и възстановяването на местни водоизточници. Внесено е предложение за изграждане на младежки клуб, има помещение от 30 кв.м., което е определено за оборудване на клуб в селото през следващата година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.