11.04.2018 15:11

Ремонтират пропадналия пътен участък между Велико Търново и с. Леденик в рамките на месец

В рамките на един месец ще бъде ремонтиран пропадналият участък от общинския път между Велико Търново и с. Леденик. Щетите върху шосейната инфраструктура са причинени от голямото количество подпочвени води.
Възложено е спешно проектиране на необходимите строителни и укрепителни дейности, а средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.
В района на пропадането ще бъде изграден нов водосток, ще бъдат оформени и канавки. В най-ниската част водите ще бъдат отведени в естествен водоприемник. В участъка пътната основа ще бъде изградена наново чрез насипване на фракция и валиране, а след оформянето на отводняването ще бъде положена нова асфалтова настилка.
Продължава и работата по изграждането на новия мост, част от общинския път между Велико Търново и с. Шемшево. Строителните работи ще приключат през лятото. Финансирането в размер на 1,1 милиона лева бе осигурено от кабинета „Борисов 3“. Новият мост ще позволи възстановяване на най-пряката транспортна връзка на жителите на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.