20.04.2018 16:00

Паркът на миниатюрите във Велико Търново посрещна 10-хилядния си посетител

Паркът на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ официално посрещна 10-хилядния си посетител на 20 април 2018 г. Това е 42-годишният търновец Севдан Калов, който получи специален сертификат и едногодишно безплатно посещения за двама в парка.
Севдан от 20 години работи в Берлин и при всяка възможност се връща във Велико Търново. В петък, заедно със свои близки от старата столица и чужбина, той за първи път посети парка на миниатюрите. „Много съм впечатлен от макетите и целия парк, който изцяло е променил този район на града. Тук човек може отново да преоткрие България, която много ми липсва“,сподели развълнуван г-н Калов.
Над 52 са миниатюрите на исторически и природни забележителности от цяла България в парка. Те са разположени в паркова среда на терен от над 12 дка в подножието на Балдуновата кула на крепостта Царевец.
Колекцията Мини България поетапно се разширява и в края на май предстои експонирането на макетите на Дряновския и Троянски манастир, Белоградчишката крепост, паметника „Бранителите на Стара Загора“, Мадарския конник, средновековните скални църкви от с. Иваново и др.
Предвижда се в парк „Търновград – духът на хилядолетна България“ да бъдат представени и български исторически забележителности, намиращи се сега извън пределите на страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.