24.05.2018 08:00

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми учители, преподаватели, будители,

творци, дейци на културата и изкуствата,

скъпи ученици и студенти,

Най-искрено и сърдечно ви поздравям с Деня на българската просвета и култура, на славянската, българска писменост!

24 май е един от най-обичаните, най-българските и най-светли за нашия народ празници. Днес повече отвсякога трябва да бъдем родолюбци и да се гордеем, че сме българи! Делото на светите братя Кирил и Методий носи знание, култура, просвещава и одухотворява целия славянски свят.

Кирилицата е уникално нематериално наследство, което ние, българите, сме дали на Европа и света! Кирилицата е българска национална гордост! Днес 300 милиона души пишат с нашите букви, а българската азбука е една от трите официални в Европейския съюз!

От името на всички великотърновци изказвам искрена благодарност и дълбоко признание към вас, учители! Вие сте днешните горди и достойни наследници на светите братя Кирил и Методий! Вие давате знания, грамотност и просвета на нашите деца. Вие ги възпитавате в дух на родолюбие – да познават историята, да обичат България и Велико Търново.

Благодаря и на всички дейци на изкуствата, културата, науката и духовността, на великотърновската академична общност, на хората в читалищата. С вас Велико Търново е образователен, научен, културен и духовен център на България.

Бъдете здрави и все така обичайте България!

Честит празник!

Даниел ПАНОВ

Кмет на Община Велико Търново

Председател на Управителния съвет на

Националното сдружение на общините в Република България

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.