23.05.2018 14:45

Посланикът на Република Ирландия гостува във Велико Търново

Посланикът на Република Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс гостува във Велико Търново. Той бе приет от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Двамата проведоха работна среща, по време на която посланик Форбс сподели отличните си впечатления от архитектурата и културно-историческото наследство на Старата столица, от съвременното развитие на града и целесъобразните европейски инвестиции, рекордната раждаемост, увеличаването на населението и големия брой млади хора.

Н. Пр. Майкъл Форбс коментира, че Велико Търново онагледява приликите между България и Ирландия – държави, които са отворени за инвестиции и използват рационално средствата от фондовете на Европейския съюз за развитие на инфраструктурата, образователната система, туризма.

Заместник-кметът проф. Георги Камарашев запозна дипломата с обявения наскоро международен конкурс за проектиране на новия градски център, който ще бъде създаден на територията на Старото военно училище. Обсъдени бяха и възможности за ирландски инвестиции в сферата на високите технологии, аутсорсинга и туризма, както и за съвместни отношения между университети в Ирландия и Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.