29.05.2018 12:45

Награди на националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на МТИ „Културен туризъм 2018”

Първа награда спечели студентката Анжела Стоянова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Вече са известни наградите на шестото издание на Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на XV-то Международно изложение „Културен туризъм 2018” – Велико Търново. Конкурсът се обявява всяка година на единствения специализиран форум за културен туризъм у нас, организиран със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.  Домакин на форума е Община Велико Търново.
В рамките на XV-то МТИ „Културен туризъм 2018” във Велико Търново, както всяка година, журито представи условията и критериите на конкурса пред студенти и техни преподаватели от цялата страна. По традиция постъпилите разработки се оценяват до 24 май, след което се обявяват имената на победителите като студентите, класирани на първо, второ и трето място получават и предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.
Тази година в конкурса участваха 20 студенти от пет университета: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет. Те представиха общо  разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма.
Жури с председател проф. Мария Воденска (председател), проф. Иван Марков и доц. Соня Алексиева (членове), обяви тримата победители  в Националния студентски конкурс на XV-то Международно изложение „Културен туризъм 2018” – Велико Търново:
  • Първа награда спечели Анжела Стоянова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (бакалавър втори курс, специалност „Туризъм”, Стопански факултет, катедра „Туризъм”) за темата: „Нудизъм – начин на живот или средство за изява”;
  • Втора награда е присъдена на Радина Дамянова от ЮЗУ „Неофит Рилски” (бакалавър четвърти курс, специалност „Туризъм”, Стопански факултет, катедра „Туризъм” ) за темата: „Литературен туризъм в България?”;
  • Трета награда получава Екатерина Иванова от Нов български университет (бакалавър по туризъм, департамент „Администрация и управление”) с разработка на тема: „Тенденциите в кулинарните продукти”.
Тази година журито присъжда и една поощрителна награда на Деляна Генова, също от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (бакалавър втори курс, специалност „Туризъм”, Стопански факултет, катедра „Туризъм”) за темата:Възможност за реализация на студентите от специалност туризъм в редовна форма”.
Наградите и грамотите на победителите в шестото издание на конкурса ще бъдат връчени по традиция от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Всички студенти, участвали в конкурса от петте университета от Велико Търново, София, Свищов и Благоевград, ще получат грамоти за участието си в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика на МТИ „Културен туризъм 2018” – Велико Търново. Представянето на наградените студенти и текстовете на класираните четири най-добри разработки от тазгодишния конкурс ще бъдат качени, както всяка година, на сайта www.read-travel.eu.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.