29.05.2018 14:30

На 1-ви юни за децата - приключенска игра на Царевец

На 1-ви юни всички деца ще могат да  се забавляват и да опознаят българската история на крепостта Царевец във Велико Търново с приключенската игра „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“.  Като подарък за Деня на детето от община Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Регионалния исторически музей, атракцията ще е безплатна за всички малки приключенци и техните придружители, които няма да плащат и вход за архитектурно-музейния резерват.

В петъчния ден на 1-ви юни децата ще могат да се включат в интерактивното приключение на  Царевец от 10,00 до 14,00 часа. В специална шатра пред крепостта те ще получат указанияq как да разплетат загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, малките приключенци ще трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на крепостта тайни.

Играта „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“ е нестандартна разходка в историческата крепост Царевец, с която туристите получават цялата информация от една екскурзоводска беседа, но чрез собствените си усилия и находчивост, Разработката е на принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и се превръща в запомнящо се приключение.        

Забавният туристически продукт се предлага от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ от лятото на 2017 г. и се превърна в истински хит, заради възможността да се опознае  крепостта Царевец по един необичаен, но атрактивен начин

Любителите на приключенията могат са се включат в играта „Средновековни криминални загадки -  Тайната на 9-те ключа“  всеки ден и през настоящия туристически сезон. Билетите са на цена 5 лева и се предлагат в офиса на Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново, а на входа на крепостта Царевец се заплащат такса вход за архитектурно-музейния резерват.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.