22.08.2018 16:20

Учебният корпус на СУ „Владимир Комаров“ ще бъде готов до първия учебен ден

До първия учебен ден ще бъде готов учебният корпус на Средно училище „Владимир Комаров“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. Сградата на учебното заведение е обект на основен ремонт, а на 17 септември учениците ще бъдат посрещнати в нови класни стаи.
В училището ще бъдат обновени ще бъдат всички вътрешни помещения, обзавеждането, ВиК- и ел-инсталациите, стъпалата и козирките, дворът, игрището и трибуните, монтирани ще бъдат рампа и асансьор, както и ново външно осветление.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери напредъка на дейностите в сградата на училището. Той посети и детска градина „Пролет“, където също се извършва основен ремонт на сградата. Изцяло обновени стаи и помещения, обзавеждане и инсталации ще зарадват децата през септември.
Основните ремонти в двете учебни заведения са част от проекта на Община Велико Търново за модернизация на образователната инфраструктура, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. В проекта е заложено обновяване на общо три училища – СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“, Спортно училище, както и в три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.