11.09.2018 16:00

Ремонтират основно голямо междублоково пространство в квартал „Колю Фичето“

Започна ремонт на междублоковото пространство пред жилищната сграда с адрес ул. „Полтава“ №7, намираща се във великотърновския квартал „Колю Фичето“. Дейностите са възложени от Общината и стартираха с възстановяване на отводнителната система. Близо 60-метровият канал се оказа затлачен с битови отпадъци. С прочистването и възстановяването му стичащите се повърхностни води ще бъдат отвеждани в канализацията.
След тестване на отводнителната система ще бъде оформена нова пътна основа в пространството край блока, ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъде изграден и нов подход откъм ул. „Полтава“ за обслужване на входовете.
Инвестицията е от общинския бюджет.
Община В. Търново работи по цялостно решение за вертикалната планировка на квартал „Колю Фичето“ и за синхронизация на съществуващите разработки за междублоковите пространства. С общата визия ще бъдат определени параметрите на благоустройствените дейности и нужните видове строително-монтажни работи. Част от концепцията са и стартиралите дейности в района на ул. „Полтава“.
Частични ремонти бяха извършени също в междублокови пространства към ул. „Арх. Георги Козаров“, ул. „Краков“, ул. „Ален мак“, преасфалтирана бе и пешеходната алея, свързваща улиците „Арх. Г. Козаров“ и ул. „Мария Габровска“ /край Средно училище „Емилиян Станев“/.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.