15.10.2018 12:00

В румънския град Крайова организират базар за занаятчии от двете страни на р. Дунав

Събитието е част от проекта FairDeal с водещ партньор Община Велико Търново

Голям базар за занаятчии организират в румънския град Крайова в края на следващата седмица. Двудневният форум ще се състои на 20 и 21 октомври и е част от проекта “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори - Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).
Участие могат да вземат производители на кулинарни и стопански продукти, както и занаятчии от двете страни на р. Дунав, включително от Велико Търново и целия регион. В Крайова те могат да представят част от своите изделия и да установят контакти с техни колеги и с представители на малкия и средния бизнес от Румъния. Участието в базара е безплатно.
В края на ноември същият по рода си двудневен занаятчийски базар ще бъде организиран и в старопрестолния град.
По време на двете събития ще бъде представена и концепция на първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg
V-A Румъния – България 2014-2020, приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.
Няколко основни предимства ще има новата платформа:
  • FairDeal дава шанс на всеки производител лесно да се регистрира и чрез интернет да предлага своята продукция на много широка аудитория.
  • FairDeal ще помогне на малкия и средния бизнес да разшири контактите си, да рекламира бързо, лесно и достъпно продукцията си.
  • FairDeal ще бъде свързана с утвърдени и широко известни платформи като Amazon, Ebay, PayPal и др.
  • FairDeal ще бъде безплатна за ползване от производители и занаятчии за срока на проекта.
  • FairDeal ще постави уникалните занаятчийски продукти от двете страни на р. Дунав във фокуса на внимание на крайния потребител, ще бъде скъсена и връзката между доставчик и клиент. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.