01.04.2019 16:30

Ученичка от Велико Търново спечели второ място в национален журналистически конкурс

Ива Георгиева от Профилираната хуманитарна гимназия впечатли с интервю

Вълнуващото и изпълнено с емоции интервю на Ива Георгиева от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ беше наградено на Седмия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” в Разград. Интервюто беше отличено с второ място в раздела в третата възрастова група, в която се състезаваха ученици от девети до дванадесети клас
В конкурса са участвали 153 индивидуални участници и 41 колектива с общо 244 творба. Деветокласничката от профилираната паралелка на гимназията с „Журналистика и връзки с обществеността“ е единствената ученичка от Велико Търново, която спечели награда, а тазгодишното участие е първото ѝ. Интервюто на бъдещата журналистка е с пра-пра-правнучката на Райна Княгиня – доц. д-р Наталия Футекова, която е и управляващ партньор на ERP България. Тя беше един от специалните гости на срещите от инициативата „Известните от другата им страна“ на Градски ученически парламент - Велико Търново, където членува и Ива.
„Когато разбрах за тази среща, видях идеална възможност за едно интересно, добро и въздействащо интервю, а въпросите веднага започнаха да изскачат в главата ми. Очаквах с нетърпение тази среща. Тогава не предполагах, че разговорът ми с Наталия Футекова ще се получи толкова добър, за да ми спечели награда от национален конкурс. Горда съм с това интервю, защото благодарение на него направих първите си големи крачки в сферата на журналистиката, но и заради въздействието, което ми оказаха думите и чувствата на събеседничката ми“, сподели десетокласничката.
Награждаването се състоя в един от последните мартенски дни в залата на  Разградската филхармония, където се бяха събрали талантливи деца от II до XII клас от различни краища на България, заедно със своите ръководители. На следващия ден в Центъра за ученическо техническо и научно творчество всеки от тях имаше възможността да се представи пред останалите наградени. Посещението в Разград завърши с разходка до Абритус, древноримски град и една от забележителностите на региона, и посещение на интерактивния музей.
„От тези прекрасни, изпълнени с толкова топлина и приятни моменти дни няма да остане само наградата ми, а нещо повече – много спомени и нови приятелства, зародили се, благодарение на обичта към изразяването чрез писмено слово.“, разказа талантливата Ива Георгиева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.