02.04.2019 17:00

Пътуваща изложба разказва за приемането на Търновската конституция

Експозицията е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство

Пътуваща изложба разказва за изработването и приемането на Търновската конституция. Експозицията гостува във Велико Търново и е подредена върху паната пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където ще остане до 17 април. Тя е подготвена по инициатива на Народното събрание, със съдействието на Държавна агенция „Архиви“.
Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ е част от събитията, посветени на отбелязването на годишнината от един най-важните държавнически актове в новата българска история. Тя представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, потрети и документи за тяхната дейности. Изображенията показват и моменти от изработването на Търновската конституция.
Пътуващата изложба гостува във всички областни градове в страната. Периодът на представянето й във Велико Търново е специално подбран, за да съвпадне с датата 16 април, когато се навършват 140 години от приемането на първия основен закон на България.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.