17.04.2019 09:30

45 издателства представят най-новите си заглавия в дните на международно изложение „Културен туризъм“ 2019

45 издателства ще се включат в панаира на книгата „Фоайе на книгата с автограф“, което ще се проведе от 18 до 20 април в рамките на Международно туристическо изложение „Културен Туризъм“ - Велико Търново 2019.
Те ще представят най-новите си заглавия в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, ще организират творчески срещи с 20 писатели и две филмови прожекции.
В училища и детски градини във Велико Търново съвременни български автори ще се срещнат с най-малките си читатели.
Акцент в тазгодишното „Фоайе на книгата с автограф“ ще са издателства от Централна Северна  и Източна България, както и великотърновските издателства, и популяризиране на книжна продукция не предлагана в големите вериги книжарници.
Четвъртото издание на панаира на книгата е инициатива на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“, подкрепена от Община Велико Търново, Министерство на културата, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и 8 училища.
Изложението „Фоайе на книгата с автограф“, ще бъде открито на 18 април в 10,30 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в присъствието на библиотечни специалисти от региона на Велико Търново, великотърновски писатели и издатели.
Половин час по-късно, в 11,00 часа, на откритата сцена пред Двореца на културата и спорта официално ще бъде даден старт и на шестнадесетото издание Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ - Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.