30.05.2019 16:00

Белоградчишката крепост вече е в Парка на миниатюрите под Царевец

Белоградчишката крепост вече може да се види в Парка на миниатюрите „Търновград  - духът на хилядолетна България“ под крепостта Царевец във Велико Търново.
Макетът е най-новото попълнение на колекцията Мини България, в която вече са представени над 67 исторически и природни забележителности от цялата страна.
Миниатюрата на Белоградчишката крепост и околните и скални фигури бяха изработени на място в парка от екип  украински макетчици през последните два месеца.
През март в парка под крепостта Царевец бяха експонирани макетите на софийската митрополия църквата "Света Неделя“, Дряновския манастир „Св. Архангел Михаил“, Троянския манастир „Успение Богородично“ и Доходното здание в Русе. Разширяването на сбирката продължава с изработване на нови миниатюри, включително и на задграгични български исторически паметници. Макетите, изработени по фотометрични заснемания от PVC, са в мащаб 1:25 и са експонирани на открито през цялата година.
Като подарък на Празника на детето, 1-ви  юни, от 12,00 ч. до 14,00 ч. всеки малък посетител в парка ще получи безплатен сладолед.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.